06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Biber Dolması
Ançüezli Biber Dolması Tarifi - Ançüezli Biber Dolması Nasıl Yapılır - Ançüezli Biber Dolması Malzemeleri
ANÇÜEZLİ BİBER DOLMASI
Kullanılacak Malzeme (4 kişi İçin):
İri ve etti 4 dolmalık biber,
1/2 demet maydanoz,
1 avuç fesleğen,
1 diş sarmısak,
1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri,
4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu,
1/2 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Biberleri iyice yıkadıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli Biberlerin çöplerini bırakmalı ama tohumlanyie içlerindeki beyaz tohum yataklarını çıkarmalı
Bir kâseye kıyılmış maydanozla fesleğeni, sarmısağı koymalı Bu karışıma tuz, karabiber ve kurutulmuş ekmek tozuyla rendelenmiş peyniri katmalı Bunları iyice karıştırdıktan sonra biberlerin içine doldurmalı
İçi dolan biberleri pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli Ufak ufak doğranmış ançüezleri bu doldurulmuş biberlerin üzerlerine yerleştirmeli Yarım bardak zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı
Biberler iyice yumuşayıp pişinceye kadar kabı fırında tutmalı Sonra biberleri çıkarmalı ve herhangi bir haşlama yemekte birlikte servis yapmalı
|
|
|