Konu
:
Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması
Baharatlı Biber Dolması Tarifi - Baharatlı Biber Dolması Yapılışı - Baharatlı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Baharatlı Biber Dolması Malzemeleri
4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 kg dolmalık sarı biber
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı domates püresi
Dolma içi:
1 su bardağı pirinç
Yarım demet taze nane
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
2 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
İç malzeme için, kuşüzümlerini ılık suda bekletin
Nane ve dereotunu temizleyip kıyın
Baharatları bir kapta harmanlayın
Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın
Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün
Soğanların kabuklarını soyup doğrayın
Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun
Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin
Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun
Tencereyi ocaktan alın
Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın
Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın
Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin
Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul