Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bol Baharatlı Biber Dolması



Baharatlı Biber Dolması Tarifi - Baharatlı Biber Dolması Yapılışı - Baharatlı Biber Dolması Nasıl Yapılır - Baharatlı Biber Dolması Malzemeleri

4 kişilik

Gerekli malzeme:

1 kg dolmalık sarı biber

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı tozşeker

1 su bardağı domates püresi

Dolma içi:

1 su bardağı pirinç

Yarım demet taze nane

Yarım demet dereotu

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı kuşüzümü

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

2 soğan

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

Tuz


İç malzeme için, kuşüzümlerini ılık suda bekletin Nane ve dereotunu temizleyip kıyın

Baharatları bir kapta harmanlayın Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın Üzerini örtecek kadar ılık su ekleyip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün Soğanların kabuklarını soyup doğrayın Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun Pirinci ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun Tencereyi ocaktan alın Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın

Biberleri temizleyip içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla