Konu
:
Etli Kuru Sebze Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kuru Sebze Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kuru Sebze Dolması
Etli Kuru Sebze Dolması Tarifi - Etli Kuru Sebze Dolması Nasıl Yapılır - Etli Kuru Sebze Dolması Malzemeleri
Dolma içi için:
½ kg kuzu kol ve döş kıyması
250 gr pirinç
4 kuru soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 kaşık pul biber
1 kaşık Antep domates salçası
yarım kaşık biber salçası
25 kurutulmuş biber
25 kurutulmuş patlıcan
Pişirme suyu için:
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 diş sarımsak
Su
HAZIRLANIŞI:
Kurutulmuş biber ve patlıcanları önce soğuk sudan geçirerek yıkayalım
Daha sonra kaynar suyun içine yıkadığımız patlıcanları koyup 15 dakika kaynattıktan sonra tekrar soğuk sudan geçirelim
Aynı işlemi biberler için üç dakika kaynatacak şekilde yapalım
Dolma içini bir kapta iyice karıştırdıktan sonra biber ve patlıcanların ağızlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde serbest bir biçimde sıkıştırmadan dolduralım
Uygun bir kazanın dibine kaburga kemiklerini yerleştirip altta patlıcanlar üstte biberler olacak şekilde doldurduğumuz dolmaları dizip üzerine pişirme taşını koyduktan sonra hazırladığımız pişirme suyunu taşın üzerini örtecek şekilde dökelim
Bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul