Yalnız Mesajı Göster

Hindi Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dolması



Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

4- 5 kg hindi

Mısır ekmekli harç

80 gr yumuşak tereyaği

tatlı kaşığı tatlı toz biber

2 adet büyük soğan

2 adet havuç

200 gr sap kereviz

2 yaprak defne

4 adet karanfil 250 ml sebze suyu

250 gr dilim pastırma

250 ml krema

Nişasta

Tuz

Karabiber


Hindinin içini temizleyin, ciğerini içi için saklayın Kuyruk sokumunu ve boynunu kesip çıkartın, içini ve dışını soğuk suyla yıkayın, kurulayın İçine tuz, karabiber serpip mısırlı ekmekli harçla doldurun (çok fazla doldurmaya dikkat edin) Açık kısımları kapatıp kürdanla tutturun Üstüne toz biber ve tereyağını ovuşturarak sürün Büyükçe bir tencerenin üzerine fırın ızgarasını koyun Izgaranın üzerine hindiyi yerleştirin 225°C'de ısıtılmış fırının alt rafında (turboyu çalıştırmamalısınız) 5 dakika tutun Isıyı 160° C'ye getirin ve hindinin büyüklüğüne göre 35 - 4 saat kızartın İlk 15 dakikasında tencereye 500 ml soğuk su koyun Bu arada soğanları iri küp doğrayın Havuçları soyun, kerevizi temizleyin İkisini de 1 cm büyüklüğünde parçalara doğrayın Sebzelerin yarısını, defneyi, karanfili, hindinin boynunu, sebze suyunu, üstü kapalı olarak orta ateşte 1 saat pişirin Suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye alın Hindiyi 2 saat sonra fırından çıkartın, üstünü pastırma dilimleriyle kaplayıp, kürdanla tutturun Kalan sebzeleri fırındaki tencereye ekleyin, suyu azalmışsa biraz su ilave edin Hindiyi tekrar fırına koyun, sürenin sonuna kadar kızartın Sönmüş fırının içinde hindiyi sıcak bekletin Tenceredeki suyu süzüp sosa ekleyin, üstünde biriken yağları alın Sosa kremayı ekleyin, bir taşım kaynatın Soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz ve karabiberle tatlandırın Hindinin üstündeki pastırmaları çıkartın Hindiyi bütün olarak bir tabağa koyun, masada keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla