06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Dolması 6
Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri
Malzeme :
1 tane küçük hindi,
1 bardak su,
1 baş soğan,
tuz,
karabiber,
4 çorba kaşığı sade yağ,
1 bardak pirinç
Yapılışı:
1- Temizlenmiş hindinin ciğeri ve yüreği ayrılır, yıkanıp bir tarafa bırakılır
2- Hindinin üstündeki küçük tüylerin yok edilmesi için alevli ateşte ütülenir
3- Sonra suyla iyice yıkanır İçi ve dışı tuzlanır
4- Karın boşluğuna ciğer ve yüreği konur
5- Ayakları karnının yangından geçirilip, gerisinden çıkarılır
6- Diğer taraftan hindiyi alabilecek büyüklükte bir tencerenin içine 4 çorba kaşığı sade yağı koyup dört parçaya bölünmüş soğan ve bir bardak su ilave ederek kaynatılır
7- Su kaynamaya başlayınca hindiyi de tencereye koyup kaynatmalı, 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzüp bir tepsiye çıkararak firma sürmeli, orta hararette kızarmaya bırakmalı
8- Diğer tarafta bir tencerenin içine 2 kaşık yağ koyup eritin, 1 kaşık iç fıstık atıp hafif pembeleştirin, ince rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurun
9- Ayıklanmış bir bardak pirinci de tencereye koyup kavurun, tuzunu, biberini serpin, 2 bardak hindi suyu ile pişirin, suyunu çekince demlemeye lüzum yoktur, fırında kızarmakta olan hindinin içine kaşık kaşık doldurup hindinin her tarafının nar gibi kızarmasını sağlayıp servis yapın
10- Fırın yoksa hazırlanmış iç pilavın üzerine hindiyi tavada, kızartarak koyup servis yapabilirsiniz
11- Hindi kartsa haşlamadan ne fırında, ne de tavada pişirebilirsiniz, mutlak haşlamanız lazımdır
|
|
|