Yalnız Mesajı Göster

Hindi Dolması 6

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dolması 6



Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri

Malzeme :

1 tane küçük hindi,

1 bardak su,

1 baş soğan,

tuz,

karabiber,

4 çorba kaşığı sade yağ,

1 bardak pirinç


Yapılışı:

1- Temizlenmiş hindinin ciğeri ve yüreği ayrılır, yıkanıp bir tarafa bırakılır

2- Hindinin üstündeki küçük tüylerin yok edilmesi için alevli ateşte ütülenir

3- Sonra suyla iyice yıkanır İçi ve dışı tuzlanır

4- Karın boşluğuna ciğer ve yüreği konur

5- Ayakları karnının yangından geçirilip, gerisinden çıkarılır

6- Diğer taraftan hindiyi alabilecek büyüklükte bir tencerenin içine 4 çorba kaşığı sade yağı koyup dört parçaya bölünmüş soğan ve bir bardak su ilave ederek kaynatılır

7- Su kaynamaya başlayınca hindiyi de tencereye koyup kaynatmalı, 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzüp bir tepsiye çıkararak firma sürmeli, orta hararette kızarmaya bırakmalı

8- Diğer tarafta bir tencerenin içine 2 kaşık yağ koyup eritin, 1 kaşık iç fıstık atıp hafif pembeleştirin, ince rendelenmiş soğanı ilave ederek kavurun

9- Ayıklanmış bir bardak pirinci de tencereye koyup kavurun, tuzunu, biberini serpin, 2 bardak hindi suyu ile pişirin, suyunu çekince demlemeye lüzum yoktur, fırında kızarmakta olan hindinin içine kaşık kaşık doldurup hindinin her tarafının nar gibi kızarmasını sağlayıp servis yapın

10- Fırın yoksa hazırlanmış iç pilavın üzerine hindiyi tavada, kızartarak koyup servis yapabilirsiniz

11- Hindi kartsa haşlamadan ne fırında, ne de tavada pişirebilirsiniz, mutlak haşlamanız lazımdır

Alıntı Yaparak Cevapla