Konu
:
Armut Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Armut Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Dolması
Armut Dolması Tarifi - Armut Dolması Nasıl Yapılır - Armut Dolması Malzemeleri
3 adet armut
3 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kasığı tozşeker
Yarım greyfurt (tercihen kırmızı)
1 adet kivi
8-10 adet siyah üzüm
8-10 adet vişne
Yarım çap bardağı pudra şekeri
1 su bardağı vişne
2 çorba kaşığı tozşeker
Armutların saplanın kesmeden soyun
Dik durmaları için diplerinden küçük bir parça kesin ve bir tencerenin içine oturtun
Her birinin üzerine birer kaşık limon suyu sürün
5 çorba kaşığı şekeri üzerlerine serpin
Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin (bu arada armutların hafif kıtır olması gerekir)
Pişen armutları soğumaları için bir kenara alın
Diğer yandan greyfurtların kabuklarını soyun
Zarını ayırarak greyfurt dilimlerinden fileto çıkarın
Bu dilimleri küçük küçük doğrayın
Kivinin de kabuğunu soyup, küçük küçük doğrayın
Üzümler iri taneliyse onları da ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın
Tüm meyveleri birbirine karıştırın
Sonra bu meyveleri de pudra şekeri ile karıştırın
Soğuyan armutları, sapının 2 parmak kadar altından şapka biçiminde kesin
Armudun alt kısmının içini kabak oyucu ile oyup çıkarın
Armutları hazırladığınız meyveli karışım ile doldurun
Armudun saplı kısmını üstüne kapayıp, servis yapacağınız tabaklara yerleştirin
Vişneleri tozşekerle beraber küçük bir tencereye koyup, kısık ateşte pişirin
Pişen vişneleri parçalayın
Bu sosu armutların dibine döküp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul