Konu
:
Hindi Dolması 14
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Dolması 14
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Dolması 14
Hindi Dolması Tarifi - Hindi Dolması Yapılışı - Hindi Dolması Nasıl Yapılır - Hindi Dolması Malzemeleri
2 kg'lık bir hindi (içi temizlenmiş, aleve tutulmuş ve ayakları bağlanmış)
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma sosu:
4 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1/4 su bardağı domates salçası
Pilavı:
1+1/2 su bardağı pirinç (önceden suda ıslatılıp 2 saat bekletilmiş)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı şeker
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Temizlenip yıkanmış hindiyi büyükçe bir tencereye yerleştiriniz
Suyu ve tuzu ekledikten sonra tencereyi orta ateşe oturtunuz
Su kaynayınca üstünde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alıp atınız
Hindiyi orta ateşte 1 saat, batırılan bir çatal kolayca kemiğe gidene kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp hindiyi bir tepsiye koyarak bir kenara ayırınız
Hindinin piştiği suyu da saklayınız
Orta boy bir tencerede 4 çorba kaşığı tereyağı eritiniz
Soğanları koyarak renkleri altın sarısı rengini alana kadar kavurunuz
Soğanlar piştikten sonra, hindinin piştiği sudan 2 su bardağı alıp salça ile birlikte soğanların üstüne dökünüz
5 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip karışımı ince bir tel süzgeçten süzünüz
Fırınınızın ızgarasını yakınız
Süzülmüş salçalı suyu tepsiye yerleştirdiğiniz hindinin üstüne dökünüz
Tepsiyi fırına sürüp hindiyi ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayınız
Hindiyi her çevirdiğinizde tepsinin dibindeki salçalı sudan kaşıkla alarak üstüne serpiniz
Hindinin her tarafı kızardıktan sonra fırından çıkarıp keskin bir bıçakla servis parçalarına bölünüz ve sıcak bir yere kaldırınız
Tepsinin dibinde kalan salçalı suyun 2+1/2 bardak kadarını pilav için ayırınız
Islatılmış pirincin suyunu süzdürüp soğuk suyla iyice yıkayınız
Orta boy bir tencerede 3 çorba kaşığı yağı eritiniz
Yağ eridikten sonra fıstıkları atıp karıştırarak kavurunuz
Fıstıklar pembeleşince hindiyi kızarttığınız salçalı sudan 2+1/2 bardak alıp tencereye koyunuz
Yıkanıp süzülmüş pirinçleri ekleyip delikli kepçeyle karıştırarak 10 dakika kavurunuz
Karabiber, tuz, şeker ve üzümleri katıp tencerenin kapağını kapatınız
Pirinç suyunu çekene kadar (2 dakika) harlı ateşte, daha sonra 17 dakika ağır ateşte pişirip tencereyi ateşten indiriniz
15 dakika bir kenarda demlenmesi için bekletiniz
Büyük bir servis tabağına pilavı koyup, üstüne hindi parçalarını yerleştirerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul