Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Cep Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Cep Dolması





Malzemeler :


• 4 Adet Fileto

• 200 gr mantar

• 1/3 Demet maydanoz

• 1 Tatlı kaşığı kuru nane

• 1 Tatlı kaşığı kuru kekik

• Tuz, kırmızı biber


Sos için;


• 1 Çorba kaşığı biber salçası

• 3 Çorba kaşığı sıvı yağ

• 1 Çorba kaşığı yoğurt

• 1 Adet soğan suyu

• Kekik, tuz, karabiber



Tarifi:


Mantarları temizlendikten sonra kuşbaşı doğrayın Maydanozları ince ince kıyın Bir kasenin içinde mantar, maydanoz, nane kekik, pul biber ve tuzu karıştırınBir bıçak yardımı ile filetoları, yan taraflarından cep gibi açın İçine mantarlı karışımı doldurun


Ayrı bir yerde biber salçası, sıvı yağ, yoğurt, soğan suyu, kekik ve tuzu iyice karıştırın İçlerini doldurmuş olduğunuz filetoları bu sosa batırın ve buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin


Dinlendirmiş olduğunuz piliç dolmalarını ızgarada kızartıp, sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla