Yalnız Mesajı Göster

Yaprak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Dolması



Yaprak Dolması Tarifi - Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Yaprak Dolması Malzemeleri


Malzemeler:


400 gr yağlı kıyma

600 gr sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı)

700 gr pilavlık bulgur

4 baş kuru soğan

2 baş sarımsak

2 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber,kırmızıbiber,tuz

Yeterince su


Yapılışı:


Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek kadar su konur ve kaynatılırKaynayan suya atılan yapraklar fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanırDaha sonra suyu süzülerek bir kenara alınırDiğer tarafta bir kap içerisinde pilavlık bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak,salçalar,kıyma,tuz, karabiber, kırmızıbiber 2 bardak suyla iyice karıştırılırBu karışım özenle yaprakların içine konarak sıkı bir şekilde sarılıp tencereye sıkı bir şekilde dizilirÜzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur,birazda tuz ilave edilirEn üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş bir tabak konarak kaynamaya bırakılırKaynamaya başlayınca altı yemeğin altı kısılıp pirinç ve yapraklar pişene kadar bekletilirYemek servise hazırdır


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla