Konu
:
Yaprak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Dolması
Yaprak Dolması Tarifi - Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Yaprak Dolması Malzemeleri
Malzemeler:
400 gr
yağlı kıyma
600 gr
sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı)
700 gr
pilavlık bulgur
4 baş kuru soğan
2 baş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,kırmızıbiber,tuz
Yeterince su
Yapılışı:
Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek kadar su konur ve kaynatılır
Kaynayan suya atılan yapraklar fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır
Daha sonra suyu süzülerek bir kenara alınır
Diğer tarafta bir kap içerisinde pilavlık bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak,salçalar,kıyma,tuz, karabiber, kırmızıbiber 2 bardak suyla iyice karıştırılır
Bu karışım özenle yaprakların içine konarak sıkı bir şekilde sarılıp tencereye sıkı bir şekilde dizilir
Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur,birazda tuz ilave edilir
En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş bir tabak konarak kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başlayınca altı yemeğin altı kısılıp pirinç ve yapraklar pişene kadar bekletilir
Yemek servise hazırdır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul