Konu
:
Taze Yaprak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Taze Yaprak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Yaprak Dolması
Taze Yaprak Dolması Tarifi - Taze Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Taze Yaprak Dolması Malzemeleri
Malzemeler
70 ml
zeytinyağı
1 demet taze nane
1 demet dereotu
250 gr
taze yaprak
20 adet yeşil erik
toz şeker
tuz
200 gr
pirinç
5 adet soğan
2 demet taze soğan
Paylaşabilirsiniz
Taze yaprak dolması
Hazırlanışı
4 Kişilik
Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın
Soğanı küçük küp kesin
Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin
Zeytinyağını tencereye koyun
Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin
Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin
Biraz çevirip taze soğan, 50 ml
su ve otları ekleyin
Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın
Derin bir tencerede su kaynatın
Asma yapraklarını ilave edin
5 dakika kaynatıp süzün
Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin
Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin
Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar
Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz
benzer tarifler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul