06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Sarma Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım
kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım
Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim
Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım
Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim
Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim
Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim
Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim
Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım
alıntı
|
|
|