Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Sarma Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Sarma Tarifi



Malzemeler


4 adet yumurta

1 demet pazı

250 gram kıyma

2 çorba kaşığı galeta unu

1/2 kg'lık milföy hamuru

Yeterince tuz, karabiber, kimyon

1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvıyağ



Yapılışı


4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım


kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım


Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim


Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım


Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim


Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim


Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım


Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim


Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim


Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla