06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kara Badılcan Dolması
Kara Badılcan Dolması Tarifi - Kara Badılcan Dolması Yapılışı - Kara Badılcan Dolması Nasıl Yapılır - Iğdır Usulü Kara Badılcan Dolması
Malzemeler:
½ kg kuşbaşı kuzu ya da dana eti
7 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
3 adet sivribiber
½ demet dereotu
1 su bardağı lepe
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı zerdeçal
5-6 diş karanfil ½ limon1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Yarım kilo et ve 1 su bardağı lepe ayrı ayrı haşlanır, et kaynarken kefi alınır 7 adet patlıcan, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp içine yarım limon suyu sıkılmış tuzlu suda bekletilir Patlıcanların içi bıçak yardımıyla oyulur Dolmanın iç harcı için 2 soğan doğranır, tereyağında kavrulur Haşlanan etler de soğanla birlikte kavrulur, 2 çay kaşığı zerdeçal eklenir, 2 domates rendelenir Yarım demet dereotu doğranır, malzemelere eklenir, kısa süre kavrulup ocaktan alınır, haşlanan lepesi, ıslatılan 1 çay bardağı pirinci ve 1 çay kaşığı pul biberilave edilir Patlıcan dolmaları iç harcıyla doldurulur, domates ve patlıcanla kapak yapılır Dolmalar tencereye yerleştirilir, aralarına 3 adet sivribiber ve domates dilimleri dizilir 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı zerdeçal, 5-6 diş karanfil ve et suyuyla hazırlanan sosuyla pişirilir
|
|
|