Yalnız Mesajı Göster

Kara Badılcan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Badılcan Dolması



Kara Badılcan Dolması Tarifi - Kara Badılcan Dolması Yapılışı - Kara Badılcan Dolması Nasıl Yapılır - Iğdır Usulü Kara Badılcan Dolması

Malzemeler:

½ kg kuşbaşı kuzu ya da dana eti

7 adet patlıcan

4 adet domates

2 adet soğan

3 adet sivribiber

½ demet dereotu

1 su bardağı lepe

1 çay bardağı pirinç

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

2 çay kaşığı zerdeçal

5-6 diş karanfil ½ limon1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

Yarım kilo et ve 1 su bardağı lepe ayrı ayrı haşlanır, et kaynarken kefi alınır 7 adet patlıcan, alacalı soyulur, ortadan ikiye bölünüp içine yarım limon suyu sıkılmış tuzlu suda bekletilir Patlıcanların içi bıçak yardımıyla oyulur Dolmanın iç harcı için 2 soğan doğranır, tereyağında kavrulur Haşlanan etler de soğanla birlikte kavrulur, 2 çay kaşığı zerdeçal eklenir, 2 domates rendelenir Yarım demet dereotu doğranır, malzemelere eklenir, kısa süre kavrulup ocaktan alınır, haşlanan lepesi, ıslatılan 1 çay bardağı pirinci ve 1 çay kaşığı pul biberilave edilir Patlıcan dolmaları iç harcıyla doldurulur, domates ve patlıcanla kapak yapılır Dolmalar tencereye yerleştirilir, aralarına 3 adet sivribiber ve domates dilimleri dizilir 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı zerdeçal, 5-6 diş karanfil ve et suyuyla hazırlanan sosuyla pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla