Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Yaprak Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Yaprak Sarması



Vejetaryen Yaprak Sarması Tarifi - Vejetaryen Yaprak Sarması Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


300 gr kadar asma yaprağı

Diğer malzemeler biber dolmasındaki gibidir


Yaprakları kaynayan suya atın, 5 dakika kaynatın, çıkarıp süzün, soğuduktan sonra tek tek ayırın Tepeleme tatlı kaşığı harcını yaprağa koyup lahana yapraklarını sardığınız gibi sarın, tencereye yanyana dizin, üstlerine diğer dolmaları koyun ve pişirin


Not: Eğer taze asma yaprağı bulursanız 250 gr kadar kullanın ve aynı şekilde hazırlayın Ama yaprakların erimemesi için çok dikkatli olun Eğer bir üzüm çardağı bulur da kendiniz yaprak toplarsanız yalnızca dalların en uçtakilerini toplayın, çünkü onlar taze ve eski olan yapraklardan daha açık yeşil olur

Alıntı Yaparak Cevapla