Konu
:
Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveç Nasıl Yapılır
Sebzeli - Etli Güveç nasıl yapılır - güveç tarifleri - güveçte et - güveç nasıl pişirilir
Malzemeler:
yarım kilo dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
2 baş orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)
1 çorba kaşığı salça (silme)
1-1
5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1 su bardağı soğuk su
Hazırlanışı:
Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim
Suyunu süzelim
Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım
Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın
Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım
Soğanı yemeklik doğrayalım
Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım
Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım
Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun
Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin
Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin
Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin
Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın
Kalan tuzu ilave edin
1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin
Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun
Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin
Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yaparsanız daha lezzetli olur
Afiyet olsun
Emirdağ Güveci
Malzemeler:
(6 kişilik)
1
250 kuşbaşı et
1 kilo domates
1 adet patlıcan
150 gram sarımsak
200 gram biber
Yapılışı:
Sadece et güvece konur
Fırına verilir
Et kavrulunca fırından alınarak dışarıda malzemesi içine doğranır
Tekrar fırına verilir
Sebzeler pişesiye kadar pişirilir
Her 20 dakikada karıştırılır
Sebze iyice sulandığı zaman üzerine bir miktar su konularak tekrar fırına sürülür
45 dakika pişirildikten sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul