Yalnız Mesajı Göster

Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Nasıl Yapılır



Malzemeler:


1 kg kuşbaşı eti

1/2 kg soğan

2 adet patlıcan

2 adet domates

2 adet kabak

200 gr taze fasulye

1/2 kg domates

1/2 paket margarin

tuz, pulbiber

6 adet sivribiber

Hazırlanışı:


Geniş kaba patates, patlıcan, kabak, taze fasulye temizlenip soyulur, ayıklanır İri küp şeklinde doğranır, karıştırılır Başka bir kaba, ince doğranmış sivribiber, kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates, tuz, pul biber, ince doğranmış soğan konur, karıştırılır Güvece ilk önce, kuşbaşı eti konur, üzerine domates-biber karışımı, sonra sebzeler karışımı konur Tekrar kuşbaşı eti, domates-biber karışımı ve sebze karışfmı konur Bitene kadar tekrarlanır Üzerine küçük küçük doğranmış margarinler ilave edilir Güvecin üzeri alimünyum folyo ile kapatılarak ister fırında, ister ocakta pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla