Yalnız Mesajı Göster

Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç Nasıl Yapılır



Güveç Tarifi - Güveç Yapımı - Güveç Nasıl Pişirilir



Güveç


Tarifin kategorisi Oktay Usta Tarifleri | 38 yorum var


4 kişilik – Hazırlama süresi : 20 dakika – Pişme süresi : 1 saat

Güveç malzemeleri


* Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti

* 2 adet patlıcan

* 2 adet kabak

* 2 adet havuç

* 5 diş sarımsak

* 2 adet soğan

* 3 adet patates

* 4 adet sivribiber

* 3 adet domates

* 4 çorba kaşığı sıvı yağ

* Tuz ve karabiber


Güveç tarifi


1 Güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyun

2 Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun

3 Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin 1 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla