Konu
:
Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveç Nasıl Yapılır
Güveç Tarifi - Güveç Yapımı - Güveç Nasıl Pişirilir
Güveç
Tarifin kategorisi Oktay Usta Tarifleri | 38 yorum var
4 kişilik – Hazırlama süresi : 20 dakika – Pişme süresi : 1 saat
Güveç malzemeleri
* Yarım kilogram kuşbaşı kuzu eti
* 2 adet patlıcan
* 2 adet kabak
* 2 adet havuç
* 5 diş sarımsak
* 2 adet soğan
* 3 adet patates
* 4 adet sivribiber
* 3 adet domates
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz ve karabiber
Güveç tarifi
1
Güveç tenceresinin dibine yıkanmış kuşbaşı kuzu etlerini koyun
2
Etlerin üzerine patatesleri, onların üzerine havuçları, aralara sarımsakları, sırasıyla soğan, kabak, patlıcan ve biberi üstüste yerleştirin
En üste yine sarımsak ve rendelenmiş domatesleri koyun
3
Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yağını üzerinde gezdirerek güveç tenceresinin kapağını kapatın ve fırına verin
1 saat pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul