Konu
:
Boşnak Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Bifteği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Bifteği
biftek nasıl pişirilir - boşnak usulü biftek nasıl yapılır - fırında biftek tarifi - tereyağlı biftek
Malzemeler:
8-10 kişilik
1,5 kg ince dilimlenmiş biftek
2 kg soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Un ile nişastayı bir kabın içersinde iyice harmanlayıp, binekleri tek tek bulayın ve bir buçuk saat dinlendirin
Soğanları halka doğrayın ve 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun
Bir fırın kabına 1 kat soğan, 1 kat biftek döşeyin
Tüm malzemeyi en üste soğan gelecek şekilde dizin
Birbuçuk su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin
Alüminyum folyo ile kabın üzerine örtün
140 dereceli fırında birbuçuk saat pişirin
Arzuya göre patates püresi ile servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul