Yalnız Mesajı Göster

Çabuk Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Biftek



Çabuk Biftek Tarifi - Çabuk Biftek Yapılışı - Çabuk Biftek Malzemeleri

malzemeleri (4 kişilik)


* 60 gram tereyağı

* Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilinlenmiş 400-500 gram dana bifteği

* Tuz

* 1 kaşık kıyılmış maydanoz

* 1 adet limon


Çabuk biftek tarifi


1 Tereyağının yarısını büyük bir tavada üzerinde köpükler oluşuncaya kadar kızdırın Rengi sararmaya başlar başlamaz etleri koyun ve hızlı ateşte iki tarafını da kızartın Ancak tereyağının yanmamasına dikkat edin

2 Etler kızardıkça başka bir tabağa alın ve tuzunu ilave edin

3 Etlerin hepsi kızardığında, kalan tereyağını tavaya koyun Harlı ateşte köpükler oluşuncaya kadar kızartın Maydanozu ilave edin Limonu sıkın Hepsini karıştırarak etlerin üzerine sıcak sıcak döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla