06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaren Kebabı
yaren Kebabı tarifi - yaren güveci nasıl yapılır - yaren kebabı çankırı mutfağı - yaren kebabı yapımı video
Yaren Güveci:
2 kg kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 baş soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, baharat (karabiber, pulbiber, kimyon), tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir Üzeri domates ve biberle süslenerek üç bardak su konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir
Videolu anlatımı
|
|
|