Yalnız Mesajı Göster

Yaren Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaren Kebabı



yaren Kebabı tarifi - yaren güveci nasıl yapılır - yaren kebabı çankırı mutfağı - yaren kebabı yapımı video

Yaren Güveci:


2 kg kuzu eti güveç kabında kendi suyuyla pişirilir, 3 baş soğan, iki baş sarımsak, 5 adet sivri biber, yarım kg domates ince doğranarak, baharat (karabiber, pulbiber, kimyon), tuz ve bir kaşık salçayla birlikte ete ilave edilir Doğranarak ayrı bir kapta kızartılan 1 kg patlıcan, güveç kabındaki malzeme ile bir sıra malzeme, bir sıra patlıcan şeklinde yerleştirilir Üzeri domates ve biberle süslenerek üç bardak su konulmak suretiyle fırına sürülür ve yarım saat pişirilir



Videolu anlatımı




Alıntı Yaparak Cevapla