Konu
:
Limonlu Dana Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Dana Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Dana Pirzola
Limonlu Dana Pirzola Tarifi - Limonlu Dana Pirzola Yapılışı - Limonlu Dana Pirzola Malzemeleri
Limonlu dana pirzola malzemeleri (3 kişilik)
* 3 adet dana pirzola
* Tuz
* Yarım limonun suyu
* 30-40 gram tereyağı
Bu yemeğin hazırlanması -daha doğrusu 10 dakikada hazırlanabilmesi- için, fırın ızgaranızın çok çabuk kızması gerekir
Limonlu dana pirzola tarifi
1
Fırınınızın ızgarasını açın
2
Pirzola çok yağlıysa, bıçakla temizleyerek fırına girecek biçimde tepsiye yerleştirin
3
Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 4 dakika, ateşe en yakın kısımları kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin
4
Çevirin ve aynı işlemi diğer tarafı için de tekrarlayın
5
Etleri fırından çıkarıp bir tabağa alın
Tuzunu koyun, limon suyunu ekleyin ve tereyağını küçük küpler halinde kesip etin üzerine koyarak sıcak sıcak servis yapın
Tereyağı etin sıcaklığı ile hemen eriyecektir
Öneriler : Dilerseniz daha fazla pirzola da pişirebilirsiniz
Ancak pişirme süreniz uzayacaktır
Ayrıca, servis yapmadan önce üzerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek de lezzetlendirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul