Konu
:
Kekikli Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Kekikli Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekikli Biftek
Kekikli Biftek Tarifi - Kekikli Biftek Yapılışı - Kekikli Biftek Malzemeleri
Kekikli biftek malzemeleri
* Zeytinyağı
* 4 kaşık rendelenmiş parmesan peyniri (bulamazsanız rendelenmiş eski kaşar)
* 1 çay kaşığı kekik
* Yaklaşık 500 gram ince dilimlenmiş dana bifteği
Kekikli biftek tarifi
1
Bir kaseye 6 kaşık zeytinyağı, parmesan peyniri, kekik ve tuzu koyun
Hepsini iyice karıştırıp bir sos hazırlayın
2
Tavanıza bir kaşık yağ koyarak harlı sayılabilecek ateşte ocağa oturtun (mümkünse yağsız tava kullanın)
Etleri tavaya yerleştirerek, her bir tarafını yaklaşık 20 saniye pişirin
Etlerin rengi kırmızıdan kahverengine geçince ateşten alın
Etlerin çok fazla kızarmamasına dikkat edin
Gerekiyorsa, azar azar zeytinyağı ilave edin
3
Etleriniz kızardıkça başka bir tabağa alın
Etleri aldığınız tabağı mümkünse önceden ısıtın
Bütün etler hazır olduğunda üzerine sosu dökün ve hemen servis yapın
Öneriler : Gördüğünüz gibi etleri çok hızlı pişirmeniz gerekir
Bu nedenle etleri aldığınız tabağı ocağın hemen yanında tutun
Ayrıca zaman kazanmak için etleri çatal yerine, küçük bir maşayla çevirmeyi deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul