Konu: Yoğurtlu Et
Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Et



Yoğurtlu Et Tarifi - Yoğurtlu Et Yapımı - Et nasıl Pişirilir

Malzemeler


500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi)

1 yumurta

1 kaşık un(silme)

1 kaşık tereyağı

500-600 gr kuzu incik

1 adet soğan

2 kaşık zeytinyağı

Tuz


Hazırlanışı


Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif :


Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz Üzerini tam kapatmayacak şekilde su ekliyoruz,tam pişiriyoruz Et suyunu ılıtıyoruz

Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz Önce harlı sonra yavaş ateşte pişiriyoruz

(Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe) En son tereyağını ekleyin

Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın

Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz


Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz

Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor

Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor

Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla