06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Et
Yoğurtlu Et Tarifi - Yoğurtlu Et Yapımı - Et nasıl Pişirilir
Malzemeler
500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi)
1 yumurta
1 kaşık un(silme)
1 kaşık tereyağı
500-600 gr kuzu incik
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif :
Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz Üzerini tam kapatmayacak şekilde su ekliyoruz,tam pişiriyoruz Et suyunu ılıtıyoruz
Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz Önce harlı sonra yavaş ateşte pişiriyoruz
(Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe) En son tereyağını ekleyin
Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın
Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz
Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz
Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor
Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor
Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun
|
|
|