Yalnız Mesajı Göster

İncirli Kuzu Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncirli Kuzu Eti



İncirli Kuzu Eti Tarifi - İncirli Kuzu Eti Yapılışı - Et Pişirme Süresi

Malzemeler

500 gr kuşbaşı kuzu kol

1 adet patlıcan

1 adet soğan

1 diş sarımsak

10 adet kuru incir

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kimyon, tarçın, safran, toz zencefil

350 ml su

Tuz ve karabiber


Hazırlanışı:

İncirleri ılık suda bekletin Soğanı soyup ince ince doğrayın Sarımsağı ezin Patlıcanları küp şeklinde doğrayın NutriCook tenceresinde zeytinyağını ısıtın, etleri her tarafı kahverengi olana kadar pişirin Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin Baharatları ilave edip eti tatlandırın Son olarak patlıcan ve süzdüğünüz incirleri ekleyin; suyu koyun Nutricook’un kapağını kapatın

Akıllı kontrol saatini 8 dakikaya ayarlayın 3 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar

Servise hazırlık :Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın Eti sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla