Konu
:
İncirli Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Kuzu Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Kuzu Eti
İncirli Kuzu Eti Tarifi - İncirli Kuzu Eti Yapılışı - Et Pişirme Süresi
Malzemeler
500 gr
kuşbaşı kuzu kol
1 adet patlıcan
1 adet soğan
1 diş sarımsak
10 adet kuru incir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon, tarçın, safran, toz zencefil
350 ml
su
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
İncirleri ılık suda bekletin
Soğanı soyup ince ince doğrayın
Sarımsağı ezin
Patlıcanları küp şeklinde doğrayın
NutriCook tenceresinde zeytinyağını ısıtın, etleri her tarafı kahverengi olana kadar pişirin
Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin
Baharatları ilave edip eti tatlandırın
Son olarak patlıcan ve süzdüğünüz incirleri ekleyin; suyu koyun
Nutricook’un kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 8 dakikaya ayarlayın
3
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Servise hazırlık :Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın
Eti sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul