Yalnız Mesajı Göster

Soslu Strogonof

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Strogonof



Malzemeler:


- ½ kg dana strogonof (ince şeritler halinde kesilmiş biftekte kullanabilirsiniz)

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay bardağı kırmızı şarap

- 1 paket krema (yaklasık 1 su bardağı)

- 2-3 diş dövülmüş sarımsak

- 1,5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

Hazırlanışı:


Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve sarap karışımında en az 6 saat bekletilir Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır


Başka bir kapta krema, sarımsak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber biraz kaynatılır (yaklaşık 3 dakika) Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla