Konu
:
Acılı Sarma Beyti
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Sarma Beyti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Sarma Beyti
Köftesi için:
400 gr köftelik kıyma
3-4 diş sarımsak
1 orta boy soğan
¼ demet maydonoz
1 taze kırmızı biber
1-2 kaşık biber salçası
Pulbiber, karabiber
Tuz
Sarmak için:
Lavaş ekmeği
Tereyağ
Maydonoz - istenirse
Sosu için:
Domates salçası+su
Tereyağ
Domates rendesi
Yanında servis yapmak için:
Bulgur pilavı
Yoğurt
Közlenmiş domates, biber (arzuya göre)
Yapılışı
Köfte için yazan malzemeleri mutfak robotuna koyarak iyice kıyılmalarını ve bütünleşmelerini sağlayalım… Köftemizi 10 dakika dinlendirip, elimizle büyük parçalar alalım ve geniş şişlerin üzerine köfteyi tutturalım…
Şişlere yaydığımız köfteleri bir kenarda beklemeye alalım ve ızgaramızı yakalım ızgara ısınınca şişlerimizi koyup kurutmadan kızartalım… Çıkan köfte şişlerini, içine azıcık tereyağ sürdüğümüz lavaş ekmeklerine koyup ekmekle sıkıştırıp şişleri çekip çıkaralım ve lavaş ekmeğini köftenin çevresinde rulo yapalım
Yaptığımız ruloyu 1,5-2 cm’lik dilimlere ayırarak servis tabağımıza alalım, yanına bulgur pilavı ve yoğurt koyalım…Pişirdiğimiz salçalı tereyağlı sosu beytilerin üzerine dolaştıralım ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul