Konu
:
Patates Röştili Nuar
Yalnız Mesajı Göster
Patates Röştili Nuar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Röştili Nuar
Malzemeler:
• 1 orta boy nuar(rostoluk et)
• 2 adet havuç
• 5-6 adet tane karabiber
• Bir miktar ip
• 500 gr patates
• Yeteri kadar tuz, karabiber
• 3-4 çorba kaşığı tereyağı
• Yarım çay bardağı yağ
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 su bardağı su veya et suyu
Tarif:
Patatesleri bir gün önceden haşlayın ertesi gün kabuklarını soyup rendeleyin
Tuz ve karabiber ilave edin
Tereyağının yarısını bir tavada eritin
Köpük köpük oplunca rendelenmiş patatesleri tavaya koyup, patatesleri tavaya yayın
Üzerine hafifçe bastırın
Kısık ateşte alt kısmını 20 dakika kadar kızartın
Bu arada patateslerin üzerine birkaç kez bastırın
Patatesi büyük servis tabağına alın
Kalan tereyağını kızdırın
Röştinin kızaran tarafını üste getirin Tekrar tavaya koyun
Bu yüzünü de 20 dakika bastırarak kızartın
Nuarın ortasını masat yardımı ile delin
Havuçları temizleyip her iki taraftan nuara yerleştirin
Nuarı bir iple önce boydan, sonra enden file şeklinde bağlayıp bir tencereye koyun
Üzerini geçecek kadar su koyun
Karabiberleri de içine ilave edin
Yumuşayıncaya kadar pişirin
Pişince sudan çıkartıp soğumaya bırakın
Soğuyunca ince dilimler halinde kesin
Nuarın suyuna beşamel sos hazırlayın
Önce yaptığınız röşti ile birlikte servise sunun
Bir tencereye yağ ve un koyun
Unu iyice kavurun
Salça ilave edip iyice karıştırın
Et suyunu yavaş yavaş ilave edin
Top top durmaması için pişene kadar karıştırın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul