Yalnız Mesajı Göster

Bonfile Akşam Sefası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Akşam Sefası



MALZEMELER


6-8 adet bonfile

6-8 çay kaşığı hardal

6-8 adet kornişon turşu

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı hazır çiğ krema

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

6-8 adet kürdan



HAZIRLANIŞI


Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım Her bir bonfilenin üzerine bir yemek kaşığı kadar hardalı, tıpkı tereyağı sürer gibi sürelim

Bir taraftan da kornişon turşularının her birini dörde bölelim Her bir bonfilenin içine 4 adet turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım Daha sonra açılmasın diye de bir kürdanla tutturalım


Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup, yağ kızınca bonfileleri içine koyalım Bonfileleri çevire çevire yağda iyice kızartalım ve bir kenara alalım Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim Artık bir kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım Bonfilemiz servise hazırdır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla