Konu
:
Bonfile Akşam Sefası
Yalnız Mesajı Göster
Bonfile Akşam Sefası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bonfile Akşam Sefası
MALZEMELER
6-8 adet bonfile
6-8 çay kaşığı hardal
6-8 adet kornişon turşu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-8 adet kürdan
HAZIRLANIŞI
Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım
Her bir bonfilenin üzerine bir yemek kaşığı kadar hardalı, tıpkı tereyağı sürer gibi sürelim
Bir taraftan da kornişon turşularının her birini dörde bölelim
Her bir bonfilenin içine 4 adet turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım
Daha sonra açılmasın diye de bir kürdanla tutturalım
Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup, yağ kızınca bonfileleri içine koyalım
Bonfileleri çevire çevire yağda iyice kızartalım ve bir kenara alalım
Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim
Artık bir kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım
Bonfilemiz servise hazırdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul