Yalnız Mesajı Göster

Meşhur Tatlı Ekşi Dana Eti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meşhur Tatlı Ekşi Dana Eti



MALZEMELER


750 gr dana bonfile

2 yemek kaşığı soya sosu

4 yemek kaşığı sirke

4 dilim ananas (konserve)

1 adet yeşil dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

Yarım çay kaşığı toz şeker

1 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı ketçap

5 yemek kaşığı buğday nişastası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Kızartmak için;

3 yemek kaşığı sıvıyağı



HAZIRLANIŞI


Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Tuz ve karabiberle tatlandırın Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın

Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın Ananası süzün Biberleri ve ananası 3x3 cmlik kareler şeklinde kesin Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Üzerine toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin 5 dakika kadar pişirin


Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın

Şimdi de eti sostan çıkarın İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla