Konu
:
Şaraplı Sığır Filetosu
Yalnız Mesajı Göster
Şaraplı Sığır Filetosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şaraplı Sığır Filetosu
Şaraplı Sığır Filetosu Tarifi - Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır - Şaraplı Sığır Filetosu Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Sığır Filetosu
1 Adet Kereviz
250 Gram Jambon
4 Yemek Kaşığı Un
8 Adet Arpacık Soğanı
2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
2 Diş Sarımsak
2 Su Bardağı Su
3 Yemek Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
250 Gram Mantar
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Yaprak Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
Çeyrek Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır?
1
Mantarları ayıplayıp temizledikten sonra yarım saat kadar limonlu suda bekletin, böylece pişirdiğinizde bile beyazlıklarını kaybetmeyeceklerdir
2
Genişçe bir tavada yağı kızdırıp jambonları kızartın
3
Soğanları yemeklik doğrayıp jambonları aldığınız yağı değiştirmeden aynı yağda kavurup soğanları da yağdan alın
4
Ayrı bir kapta un, karabiber ve tuzu iyice harmanlayıp filetoları bu karışımla ovun
Tekrar aynı yağda sığır filetolarnı kızartın
5
Önceden kızarttığınız jambon ve soğanları etin üzerine ekleyerek ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin
6
Maydanozları yıkayıp çok ince olacak şekilde kıyın
Kerevizlerin saplarını büyükçe doğrayın
Sarımsağı dilimleyin Salçayı ayrı bir kasede su ile karıştırarak inceltin
7
Etlerin üzerine maydanoz, kereviz, sarımsak, su, hazırladığınız salça, kekik ve karabiberi ekleyip 30 dakika kadar daha pişirin
8
Etler pişerken limonlu suda beklettiğiniz mantarları süzüp dilimleyin
9
Küçük bir tavada yağı kızdırıp mantarları kızgın yağda 10 dakika kadar kavurun
10
Etleri ateşten almadan önce üzerine mantarları ve tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul