Yalnız Mesajı Göster

Şaraplı Sığır Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Sığır Filetosu



Şaraplı Sığır Filetosu Tarifi - Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır - Şaraplı Sığır Filetosu Malzemeleri



Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Sığır Filetosu

1 Adet Kereviz

250 Gram Jambon

4 Yemek Kaşığı Un

8 Adet Arpacık Soğanı

2 Su Bardağı Kırmızı Şarap

2 Diş Sarımsak

2 Su Bardağı Su

3 Yemek Kaşığı Margarin

1 Tatlı Kaşığı Salça

250 Gram Mantar

1 Çay Kaşığı Kekik

1 Yaprak Defne Yaprağı

1 Çay Kaşığı Karabiber

Çeyrek Demet Maydanoz

1 Çay Kaşığı Tuz


Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır?


1 Mantarları ayıplayıp temizledikten sonra yarım saat kadar limonlu suda bekletin, böylece pişirdiğinizde bile beyazlıklarını kaybetmeyeceklerdir


2 Genişçe bir tavada yağı kızdırıp jambonları kızartın


3 Soğanları yemeklik doğrayıp jambonları aldığınız yağı değiştirmeden aynı yağda kavurup soğanları da yağdan alın


4 Ayrı bir kapta un, karabiber ve tuzu iyice harmanlayıp filetoları bu karışımla ovun Tekrar aynı yağda sığır filetolarnı kızartın


5 Önceden kızarttığınız jambon ve soğanları etin üzerine ekleyerek ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin


6 Maydanozları yıkayıp çok ince olacak şekilde kıyın Kerevizlerin saplarını büyükçe doğrayın Sarımsağı dilimleyin Salçayı ayrı bir kasede su ile karıştırarak inceltin


7 Etlerin üzerine maydanoz, kereviz, sarımsak, su, hazırladığınız salça, kekik ve karabiberi ekleyip 30 dakika kadar daha pişirin


8 Etler pişerken limonlu suda beklettiğiniz mantarları süzüp dilimleyin


9 Küçük bir tavada yağı kızdırıp mantarları kızgın yağda 10 dakika kadar kavurun


10 Etleri ateşten almadan önce üzerine mantarları ve tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla