Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Nuar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Nuar



Mantarlı Nuar Tarifi - Mantarlı Nuar Nasıl Yapılır - Mantarlı Nuar Malzemeleri




Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Nuar (İnce Dilim)

1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)

Yarım Kilogram Mantar

1 Adet Soğan (Orta Boy)

2 Adet Sivri Biber

2 Adet Domates

Yarım Tatlı Kaşığı Kekik

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ


Beşamel Sos İçin

1,5 Su Bardağı Süt

1 Yemek Kaşığı Margarin

Yarım Su Bardağı Un


Mantarlı Nuar Nasıl Yapılır?


1 Mantarları yıkayıp temizledikten sonra limonlu suda yarım saat kadar bekletip dilimleyin


2 Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın


3 Domatesleri soyup küp küp dilimleyin


4 Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun içerisine mantarlar ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin


5 Kavurduğunuz mantar ve biberlerin üzerine domatesleri ekleyip, suyunu çekene kadar orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çektikten sonra kekik ve tuzunu ilave edin


6 Genişçe bir tavada yağı kızdırıp nuar dilimlerini kızartın


7Kızarttığınız nuarları fırına dayanıklı cam bir kaba alarak üzerine hazırladığınız mantarları dökün


8 Kaşar peynirini rendeleyin


9 Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın


Sosu İçin:


Derince bir tencerenin içerisinde margarin ve unu kavurun Un pembeleşmeye başlamadan önce sütü karıştırmaya ara vermeden yavaş yavaş topaklaşmamasına dikkat ederek ekleyin


1 Hazırladığınız beşamal sosunu etlerin üzerine gezdirin


2 En üste kaşar peyniri rendesini serpiştirin


3 Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla