06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Dana Kuşbaşı
Enginarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Enginarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Enginarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri
1 kg yahnilik dana eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
2 büyük soğan (ince doğranmış)
8 taze enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş)
1+1/2 su bardağı et yada tavuk suyu
1 kahve kaşığı kekik
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız
Orta büyüklükte bir kasede, et, tuz ve biberi iyice karıştırınız
Büyük bir tavada, yağı harlı ateşte kızdırarak soğanları ekleyiniz; soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayana kadar kızartınız Bir delikli kepçeyle soğanları bir tencereye alınız Etli karışımı tavaya boşaltıp, 8-10 dakika kızartınız Gene bir delikli kepçeyle, etleri de soğanların durduğu tencereye alınız
Enginarları tavada 2 dakika kızartınız Bunları da tencereye ekledikten sonra, üstüne et suyu ve kekiği boşaltıp tencereyi harlı ateşe oturtarak içindeki yemeğin suyunu bir taşım kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp, fırına yerleştirerek 1-1,5 saat, etler bıçakla dokunulduğunda ayrılana kadar pişiriniz
Tencereyi fırından çıkarıp içindekileri bir servis tabağına aktararak hemen servis ediniz
Not: Enginarlı dana kuşbaşıyı, yanında patates püresi ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz
|
|
|