Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Dana Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Dana Kuşbaşı



Enginarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Enginarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Enginarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Enginarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri

1 kg yahnilik dana eti (kuşbaşı doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ

2 büyük soğan (ince doğranmış)

8 taze enginar göbeği (her biri 4'e bölünmüş)

1+1/2 su bardağı et yada tavuk suyu

1 kahve kaşığı kekik


Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız

Orta büyüklükte bir kasede, et, tuz ve biberi iyice karıştırınız

Büyük bir tavada, yağı harlı ateşte kızdırarak soğanları ekleyiniz; soğanları ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, yumuşayana kadar kızartınız Bir delikli kepçeyle soğanları bir tencereye alınız Etli karışımı tavaya boşaltıp, 8-10 dakika kızartınız Gene bir delikli kepçeyle, etleri de soğanların durduğu tencereye alınız

Enginarları tavada 2 dakika kızartınız Bunları da tencereye ekledikten sonra, üstüne et suyu ve kekiği boşaltıp tencereyi harlı ateşe oturtarak içindeki yemeğin suyunu bir taşım kaynatınız

Tencereyi ateşten alıp, fırına yerleştirerek 1-1,5 saat, etler bıçakla dokunulduğunda ayrılana kadar pişiriniz

Tencereyi fırından çıkarıp içindekileri bir servis tabağına aktararak hemen servis ediniz


Not: Enginarlı dana kuşbaşıyı, yanında patates püresi ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla