Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuşbaşı Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuşbaşı Et



Sebzeli Kuşbaşı Et Tarifi - Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuşbaşı Et Malzemeleri




Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)

2 Adet Kuru Soğan

Yarım Kahve Fincanı Sıvı Yağ

3 Adet Patates

1,5 Su Bardağı Et Suyu

4 Adet Havuç

2 Çay Kaşığı Tuz

2 Adet Biber (Sarı)

2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber


Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır?


1 Soğanları soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın


2 Yağı kızdırıp soğanların rengi değişene kadar kavurun


3 Etleri soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin, etlerin yumuşak olması için içerisine birkaç damla limon suyu damlatın


4 Et suyu ekleyerek (et suyu, etlerin hizzasına gelmesi gerekiyor) kısık ateşte 2 saat kadar etler suyunu çekene kadar pişirin


5 Bu süre içerisinde sebzeleri uzunlamasına doğrayarak teflon bir tencereye alıp üzerine sıvıyağ ekleyin Sebzeler yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin


6 Et ve sebzeleri birlikte sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla