Konu
:
Sebzeli Kuşbaşı Et
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuşbaşı Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuşbaşı Et
Sebzeli Kuşbaşı Et Tarifi - Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuşbaşı Et Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)
2 Adet Kuru Soğan
Yarım Kahve Fincanı Sıvı Yağ
3 Adet Patates
1,5 Su Bardağı Et Suyu
4 Adet Havuç
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Biber (Sarı)
2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır?
1
Soğanları soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın
2
Yağı kızdırıp soğanların rengi değişene kadar kavurun
3
Etleri soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin, etlerin yumuşak olması için içerisine birkaç damla limon suyu damlatın
4
Et suyu ekleyerek (et suyu, etlerin hizzasına gelmesi gerekiyor) kısık ateşte 2 saat kadar etler suyunu çekene kadar pişirin
5
Bu süre içerisinde sebzeleri uzunlamasına doğrayarak teflon bir tencereye alıp üzerine sıvıyağ ekleyin
Sebzeler yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin
6
Et ve sebzeleri birlikte sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul