Konu
:
Kuşbaşı Etli Ebegümeci 2
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli Ebegümeci 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli Ebegümeci 2
Kuşbaşı Etli Ebegümeci Tarifi - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Yapılışı - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Ebegümeci Malzemeleri
2 kg ebegümeci
3 çorba kaşığı sadeyağ
2,5 çorba kaşığı margarin
150 gr kuzu döşü
1/2 kahve fincanı pirinç
2 soğan (büyük)
4 bardak su ya da etsuyu
2 domates (büyük) veya 1/2 kahve fincanı salça
1/2 çorba kaşığı tuz
Bir tencereye sadeyağ, margarin, küçük doğranmış soğanla, kuşbaşı doğranmış, döş tarafından kuzu eti konularak arada bir karıştırılmak suretiyle yarım saat savrulur
Etlere, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük doğranmış domatesler (domates yoksa salçası) ve 5 dakika sonra da sıcak su veya sıcak et suyu ile tuz ilâve edilerek orta ısıdaki ateşte 50 - 60 dakika pişirilir
Etlerin pişmesine yakın, sapları ayıklanarak yalnız yaprakları kalmış ebegümeciler bol suyla 5 - 6 defa yıkandıktan sonra pirinçle birlikte et tenceresine atılır
Tencere, yarım saat yeniden pişirilerek indirilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul