Konu: Adana Şiş
Yalnız Mesajı Göster

Adana Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Şiş



Adana Şiş Tarifi - Adana Şiş Nasıl Yapılır - Adana Şiş Malzemeleri




Malzeme Listesi


500 Gram Kıyma (Az yağlı koyun)

150 Gram Kuyruk Yağı

5 Dal Maydanoz

2 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber

1 Çay Kaşığı Yaprak Kırmızı Biber (Dövülmüş)


Adana Şiş Nasıl Yapılır?


1 Önce kıymanızı kırmızı pul biber ile iyice yoğurup en az bir saat buzdolabında bekletin


2 Mangalın üzerine sürmek için çok az bir miktar kuyruk yağın ayırıp geri kalanını incecik incecik kıyın


3 Maydonozları yıkayıp ince ince kıyın


4 Beklettiğiniz kıymayı buzdolabından alıp içerisine kuyrukyağını, tuzunu, bolca kırmızı pul biber, maydanozunu ekleyip bir kez tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun


5 Köfte harcınızdan avucunuza sığacak kadar bir miktar alıp avucunuzun içinde sıkın, diğer elinize şişi alın, enlemesine tutup harcı aşağı doğru ittire ittire avucunuzda sıkarak şişe takın


6 Mangalınızın üzerine ayırdığınız kuyruk yağından sürüp önlü arkalı kızartın

Not:


Mangaldaki ateş sönmeden Adana şişlerinizin yanında servis etmek için biber, domates, patlıcan közleyebilirsiniz




Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla