Konu
:
Antakya Kuşbaşı Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Antakya Kuşbaşı Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antakya Kuşbaşı Kebabı
Kuşbaşı Kebabı Tarifi - Kuşbaşı Kebabı Yapılışı - Kuşbaşı Kebabı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Kebabı Malzemeleri
MALZEMELER
Zerzevatı için:
250 gr
Kuzu Bonfile
1 küçük kuru soğan
50 gr
kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 demet maydanoz
1/2 limon,Taze nane
1 adet kebap ekmeği
YAPILIŞI
Etler tuzlanır
İki kuşbaşı, bir kuyruk yağı olmak üzere şişe geçirilir
Yavaş kömür ateşine konularak pişirilir
Öbür yanda soğanlar piyaz şeklinde doğranır
Su mak ve maydanoz eklenerek karıştırılır
Bir tabağa alınıp üstüne etler şişten çıkarılarak serilir
Üzeri lavaş ekmeği ile örtülüp ayrı bir tabakta taze nan e ve limon la beraber servis edilir
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul