Yalnız Mesajı Göster

Antakya Kuşbaşı Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antakya Kuşbaşı Kebabı



Kuşbaşı Kebabı Tarifi - Kuşbaşı Kebabı Yapılışı - Kuşbaşı Kebabı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER

Zerzevatı için:

250 gr Kuzu Bonfile

1 küçük kuru soğan

50 gr kuyruk yağı

1 tatlı kaşığı sumak

1/2 demet maydanoz

1/2 limon,Taze nane

1 adet kebap ekmeği


YAPILIŞI

Etler tuzlanır İki kuşbaşı, bir kuyruk yağı olmak üzere şişe geçirilir Yavaş kömür ateşine konularak pişirilir Öbür yanda soğanlar piyaz şeklinde doğranır Su mak ve maydanoz eklenerek karıştırılır Bir tabağa alınıp üstüne etler şişten çıkarılarak serilir Üzeri lavaş ekmeği ile örtülüp ayrı bir tabakta taze nan e ve limon la beraber servis edilir


Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak

Alıntı Yaparak Cevapla