Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Kuzu İncik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Kuzu İncik



MALZEMELER


1 kg kuzu incik

5 çorba kaşığı margarin

Yarım kg arpa şehriye

2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)

2 baş soğan

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI


Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın

Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin Şehriyeler suyunu çekip şişsinler Üzerlerine incikleri dizin Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin

Alıntı Yaparak Cevapla