Konu
:
Şehriyeli Kuzu İncik
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Kuzu İncik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Kuzu İncik
MALZEMELER
1 kg kuzu incik
5 çorba kaşığı margarin
Yarım kg arpa şehriye
2 domates (veya 1 çorba kaşığı salça)
2 baş soğan
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Margarinden iki kaşık alıp kızdırın ve etleri katıp karıştırmaya başlayın
Incikler iyice pembeleşsin, sularını salıp çeksinler
Bir başka kapta, yine margarinden bir kaşık alıp eritin
Ince doğranmış soğanları tahta kaşıkla karıştırın
Renkleri değişmeye başlayınca , kabuklan alınmış küçük parça domatesi (veya salçayı) katın, kavrulsunlar
Üzerlerine et suyundan biraz gezdirin , pişip bulamaç olsunlar
Kalan iki kaşık yağı eritip, bu kez de arpa şehriyeyi beş dakika kadar kavurun
Hazırladığınız salçayı şehriyelere katın
lyice pişen inciklerin suyundan gezdirin
Şehriyeler suyunu çekip şişsinler
Üzerlerine incikleri dizin
Et suyundan bir parça gezdiin ve tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın
Lapalaştırmadan, ezmeden, diri bırakmadan sofranıza getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul