Konu
:
Nuar
Yalnız Mesajı Göster
Nuar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nuar
MALZEMELER
1 adet nuar (yaklaşık 1
5 kg)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencereye iri parçalara bölünen havuç, iri iri doğranmış soğan ve defne yaprağı atılır
Bu malzemenin üzerine bütün olarak nuar yerleştirilir ve yağ ilave edilir
Yaklaşık 20-25 dakika bütün malzeme tahta bir kaşık yardımı ile ağır ağır çevrilir
Daha sonra nuarın üzerine 1
5 litre sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte iki saat pişirilir
Bir çatal yardımı ile etin pişip pişmediği kontrol edilir, pişmemiş ise pişene dek kaynatma işlemine devam edilir
Bu arada kaynatılan su tencerenin iki parmak altına kadar inmiş olmalıdır
Pişen nuar tencereden alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka kesilir
Diğer tarafta ise tenceredeki koyulaşan su bir mikser ile sos haline getirilir ve dilimlenmiş nuarlar içine atılır
Yemeğimiz artık hazırdır
Not: Pişen yemeğe tuz yerine yarım şişe soya sosu ilave etmeniz tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul