Yalnız Mesajı Göster

Elbasan Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tavası







MALZEMELER


Yarım kilo parça kuzu eti

4 yumurta

1 kilo yoğurt

1 çay fincanı un

Yeterince tuz

1 yemek kaşığı margarin



HAZIRLANIŞI


Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla