Konu
:
Keşkef (Keşkek)
Yalnız Mesajı Göster
Keşkef (Keşkek)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkef (Keşkek)
Keşkef (Keşkek)
Keşkef (Keşkek)
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 75 dk
Malzemeler:
# 300 gr dövme (aşurelik buğday)
# 100 gr nohut
# 5
5 su bardağı su
# 750 gr kemikli koyun eti
# 60 gr margarin
# Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı:
* Dövme ve nohudu akşamdan 2
5 bardak su ile ıslatın
Eti basınçlı tencereye alın
Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin
Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın
Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin
* Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın
Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın
Keşkeği servis tabağına alın
Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin
Ilık olarak servis yapın
Keşkef (Keşkek) Kırşehir'e ait bir yöre yemeğidir
Yorumla
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul