Konu
:
Satay Soslu Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Satay Soslu Kuzu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Satay Soslu Kuzu
Satay Soslu Kuzu Tarifi - Satay Soslu Kuzu Yapılışı - Kuzu Yemeği Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
Malzemeler
500 gr
kuzu eti
6 adet büyük havuç
80 gr
Satay sos (Öğütülmüş Asya baharatları karışımı)
10 gr
öğütülmüş kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı mısır nişastası
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Eti Satay sosun içinde 10 dakika marine edin
NutriCook tenceresine zeytinyağını koyun, ısınınca etleri her taraşarı kızarıncaya kadar soteleyin
Etleri bir kenara ayırın
Havuçları yıkayıp kazıyın ve uzunlamasına ikiye kesin
NutriCook tenceresini temizleyip tavuk suyunu koyun
Buhar sepetine havuçları uzunlamasına dizin
Kuzu etini havuçların üzerine yerleştirin ve biraz kimyon serpiştirin
NutriCook’un kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 24 dakikaya ayarlayın
3
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın
Tencerede kalan pişirme suyunun yarısına mısır nişastası ekleyin ve biraz kaynatarak sosu kıvamına getirin
Eti dilimlere kesip sos ve havuçlarla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul