Konu
:
Hardal Soslu İzgara Biftek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hardal Soslu İzgara Biftek Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardal Soslu İzgara Biftek Tarifi
ızgara biftek nasıl yapılır - hardal soslu biftek - kremalı biftek
Malzemeler
4 kişilik
Her biri 120 gr
lık 4 dilim dana biftek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hardal sos için
1 küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
25 gr tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı
Etlerin her iki yüzüne de zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin
Elinizle ovuşturarak tuz ve biberi yedirin
Etleri üst üste bir tabağa koyup streç folyo ile kapatın
Buzdolabında 2 saat kadar bekletin
Sosu hazırlamak için: Maydanoz yapraklarını çok küçük doğrayın
Sarımsağı kıyın
Kuru soğanı soyup incecik doğrayın
Tereyağını ufak bir tavada eritin
Önce soğan ve sarımsağı ekleyip sote edin
Ardından maydanoz, hardal ve kremayı ekleyip karıştırın
1-2 dakika pişirip blendırdan geçirerek sos haline getirin
Etleri fırın ızgrada, mangalda veya yanmaz-yapışmaz bir tavada ızgara etmek üzere dolaptan çıkarın
Izgarayı veya tavayı iyice ısıtın
Fırın ızgarayı 170 dereceye getirin
Mangalda yapacaksanız kömürler kor halini almalı
Etleri ızgaraya dizip her bir yüzünü 8-10 dakika kadar pişirin
Servis tabağına alıp hardallı sosla birlikte servis yapın
Dilerseniz yanına garnitür olarak haşlanmış ya da sotelenmiş mevsim sebzeleri ekleyebilir veya pilavla birlikte servis yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul