Yalnız Mesajı Göster

Hardal Soslu İzgara Biftek Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu İzgara Biftek Tarifi



ızgara biftek nasıl yapılır - hardal soslu biftek - kremalı biftekMalzemeler


4 kişilik

Her biri 120 grlık 4 dilim dana biftek

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hardal sos için


1 küçük kuru soğan

1 diş sarımsak

3-4 dal maydanoz

25 gr tereyağı

1 çorba kaşığı hardal

2 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı


Etlerin her iki yüzüne de zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin Elinizle ovuşturarak tuz ve biberi yedirin Etleri üst üste bir tabağa koyup streç folyo ile kapatın Buzdolabında 2 saat kadar bekletin


Sosu hazırlamak için: Maydanoz yapraklarını çok küçük doğrayın Sarımsağı kıyın Kuru soğanı soyup incecik doğrayın Tereyağını ufak bir tavada eritin


Önce soğan ve sarımsağı ekleyip sote edin Ardından maydanoz, hardal ve kremayı ekleyip karıştırın 1-2 dakika pişirip blendırdan geçirerek sos haline getirin


Etleri fırın ızgrada, mangalda veya yanmaz-yapışmaz bir tavada ızgara etmek üzere dolaptan çıkarın Izgarayı veya tavayı iyice ısıtın Fırın ızgarayı 170 dereceye getirin Mangalda yapacaksanız kömürler kor halini almalı Etleri ızgaraya dizip her bir yüzünü 8-10 dakika kadar pişirin


Servis tabağına alıp hardallı sosla birlikte servis yapın Dilerseniz yanına garnitür olarak haşlanmış ya da sotelenmiş mevsim sebzeleri ekleyebilir veya pilavla birlikte servis yapabilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla