Yalnız Mesajı Göster

Sade İspanaklı Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sade İspanaklı Biftek



Ispanaklı Biftek Tarifi - Ispanaklı Biftek Nasıl Yapılır - Biftek Hazırlanışı




Malzeme

- 750 g biftek

- Harcı:

- 300 g ıspanak

- 1 adet kuru soğan

- 3 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı katı yag

- Muskat rendesi

- Tuz ve karabiber


Hazırlanışı

Ispanakları haşlayıp, kıyınızBiftekleri şerit şerit doğrayınız

Kuru soğanları piyazlık doğrayıp,sarımsakları kıyınız

Yayvan bir tencere de katı yağı kızdırıp, içine etleri ilave edip, kavurunuz

Etler renk alınca doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, muskat rendesini koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz

En son haşlanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip,10 dakika kavurunuz

Bir cam fırın kabına pişirdiğiniz ıspanaklı etleri alıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 25 30 dakika pişirip sıcak olarak servis ediniz

afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla