06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sade İspanaklı Biftek
Ispanaklı Biftek Tarifi - Ispanaklı Biftek Nasıl Yapılır - Biftek Hazırlanışı
Malzeme
- 750 g biftek
- Harcı:
- 300 g ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı katı yag
- Muskat rendesi
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları haşlayıp, kıyınız Biftekleri şerit şerit doğrayınız
Kuru soğanları piyazlık doğrayıp,sarımsakları kıyınız
Yayvan bir tencere de katı yağı kızdırıp, içine etleri ilave edip, kavurunuz
Etler renk alınca doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi, muskat rendesini koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
En son haşlanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip,10 dakika kavurunuz
Bir cam fırın kabına pişirdiğiniz ıspanaklı etleri alıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 25 30 dakika pişirip sıcak olarak servis ediniz
afiyet olsun
|
|
|