Konu
:
Klasik Et Suyu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Klasik Et Suyu Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Klasik Et Suyu Tarifi
Et Suyu Nasıl Yapılır - Tavuk veya Sığr Etinin Suyu nasıl Yapılır - Kolay Et Suyu Yapabilme
1
Eti tencereye dizin: Büyük bir tencereye önce kemikleri sonra etleri dizin
(Tavuğun kemikli parçalarını ve dana veya sığır kemiğini)
Sonra büyük parça halinde dana etini ve artık tavuk etlerini ilave edin
Üzerini soğuk su ile doldurun
2
Köpüklerini temizleyin: Karıştırmadan kısık ateşte pişirin
Pişirme süresi en aşağı 1 saat olmalıdır
Üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alıp et suyunu temizleyin
Sonra 1 bardak soğuk su ilave edin
Tekrar kaynatın
Üzerinde yine az miktarda köpük oluşacaktır
Onları da kaşıkla alın
Meydana gelen köpükler beyazlaşıncaya kadar aynı işlemi bir kaç kere daha tekrarlayın
Sonra kendiliğinden köpüklenme kaybolacaktır
3
Sebzeleri ilave edin: Ayıklanmış bir baş bütün soğanı, temizlenmiş 1-2 havucu, 2-3 diş sarımsağı ilave edin
Hafif tuzlayın
Tencerenin kapağını buhar çıkabilmesi için tam olarak kapatmayın
4
Et suyunu süzün: Ateşi çok kısık şekilde ayarlayın
Yaklaşık 5-6 saat kısık ateşte pişirmeye devam edin
Sonra ikiye katlanmış olan temiz bir tülbenti ıslatın
Böylece süzerken yağ ve küçük parçaların geçmesini önlemiş olursunuz
Et suyunu bu tülbentten başka bir tencereye süzün
5
Yağını alın: Süzdükten sonra et suyunu soğumaya bırakın
Üzerinde oluşan yağları temiz bir kağıt peçeteyle alın
Eğer et suyunu aynı gün kullanmıyacaksanız, o takdirde buzdolabında muhafaza edin
Üzerinde oluşan yağı da donunca kaşıkla kolayca alabilirsiniz
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul