Konu
:
Terbiyeli Et
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Et
dana eti nasıl pişirilir - terbiyeli et nasıl yapılırMALZEMELER;
500gr dana kuşbaşı
20-25 tane arpacık soğanı
5 tane havuç
2 tane patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı un
1çay bardağı süt
tuz
karabiber
4 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI;
Tencereye sıvı yağını koyun
Etleri kuşbaşı doğrayıp ısıttığınız yağın içine ilave edin
Etler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun
Üzerine parmak şeklinde doğradığınız havuçları,soğanları,karabiberi ve tuzunu atıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Suyunu ilave edin ve ocağın altını kısın
Bu şekilde bir saate yakın pişirin
Etler pişince sütü, yumurta sarısını, unu çırpın
Et suyundan bir-iki kaşık ilave ederek terbiyenin kesilmemesini sağlarsınız
Hemen tenceredeki yemeğe yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
15 dakika daha pişirin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul