Konu: Terbiyeli Et
Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Et



dana eti nasıl pişirilir - terbiyeli et nasıl yapılırMALZEMELER;


500gr dana kuşbaşı

20-25 tane arpacık soğanı

5 tane havuç

2 tane patates

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tane yumurtanın sarısı

3 yemek kaşığı un

1çay bardağı süt

tuz

karabiber

4 su bardağı sıcak su


YAPILIŞI;


Tencereye sıvı yağını koyunEtleri kuşbaşı doğrayıp ısıttığınız yağın içine ilave edinEtler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurunÜzerine parmak şeklinde doğradığınız havuçları,soğanları,karabiberi ve tuzunu atıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Suyunu ilave edin ve ocağın altını kısın Bu şekilde bir saate yakın pişirin


Etler pişince sütü, yumurta sarısını, unu çırpın Et suyundan bir-iki kaşık ilave ederek terbiyenin kesilmemesini sağlarsınız Hemen tenceredeki yemeğe yavaş yavaş karıştırarak ilave edin 15 dakika daha pişirin ve servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla