Konu
:
Uruş Kapaması
Yalnız Mesajı Göster
Uruş Kapaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uruş Kapaması
Uruş kapaması tarifi - Uruş kapaması yapilisi
Uruş’un yöresel yemeğidir
Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir
Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır
Etrafına su doldurularak kaynatılır
Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir
Et testide buharla pişer, pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul