Konu
:
Güveçte Kuşbaşı Et
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kuşbaşı Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kuşbaşı Et
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi - Güveçte Kuşbaşı Et Yapılışı - Güveçte Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Güveçte Kuşbaşı Et Malzemeleri
Malzemeler
1 kg
Dana kuşbaşı
Yarım kilo arpacık soğanı
3-4 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
Kırmızıbiber
Kekik,
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri sırası ile arpacık soğanlarını, doğranmış sivri biberi, ayıklanmış sarımsakları, kuşbaşı eti güvecin içerisine yerleştirin
Tuzu, kekiği, karabiberi, kırmızıbiberi ve sirkeyi ilave edin
Daha sonra sulandırılmış salçayı ve sıvıyağı koyup güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200-250 derecedeki fırında pişirmeye bırakın
30 dakika sonra güveci kontrol ederek su gerekiyorsa ilave edip etler pişene kadar fırında bekletin
Etler pişince fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul