Yalnız Mesajı Göster

Beyaz Soslu İspanaklı Rosto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyaz Soslu İspanaklı Rosto



Gereçler:


500 gr nuar

250 gr ince doğranmış ıspanak

1 adet havuç

2 kaşık yoğurt

2-3 kaşık un

3 diş sarmısaak

bir tutam feslihen

bir kaç maydonoz



Yapılışı:



nuarı temizleyerek yatay olarak ortasını delin deldiğiniz yerden havucu gecirin pişirmek üzere tencereye atın üzerini kapatacak şekilde su ilave edin diğer tarafta sos için bir tecereye yağ koyun biraz kızdırın ve unu ilave edin sararınca biraz soğuk su ile sosu açın içine yoğurdu atın karıştırarak yedirin sonra içine ince doğranmış ıspanakları atın ve bir iki taşım kaynatın pişmiş nuarın üzerindeki yağ ve sinirleri alın ve dikey olarak yarım santik kalınlığında büyük dilimler halinde kesin ve tepsiye dizin sosun üzerine fesliğeni atarak karıştırın sonra tepsiye dizdiğiniz etlerin üzeri kapanacak şekilde sos verin


önce ocağın üzerine alın tepsiyi orda 10 dk kaynatın kontrollu bir şekilde daha sonra orta ateşli fırına alarak dinlendire dinlendire rostoların üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından alın maydonozla süsleyin ve sıcak sevis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla