Konu
:
Soğanlı Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Yahni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Yahni
Soğanlı Yahni Tarifi - Soğanlı Yahni Nasıl Yapılır - Soğanlı Yahni Malzemeleri
Malzeme Listesi
* Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)
* 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 2 Adet Domates
* Yarım Kilogram Arpacık Soğanı
* 1 Su Bardağı Domates Suyu
* 2 Diş Sarımsak
* Yarım Çay Kaşığı Yenibahar
* 2 Yemek Kaşığı Sirke
* 1 Tutam Tuz
* 1 Tutam Karabiber
* 2 Adet Defne Yaprağı
Soğanlı Yahni Nasıl Yapılır?
1
Tencereyi kızdırın ve etleri tencereye alın
Etler suyunu saldıktan sonra tencerenin altını kısın ve suyunu çekene dek arada karıştırarak pişirin
Etler pişmeden ve yumuşamadan suyunu çekerse üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz
2
Arpacık soğanları soyarak yıkayın ve tencereye alın
Üzerinde iki yemek kaşığı sıvı yağ gezdirerek soğanları da pişirin
3
Domatesleri küp küp doğrayarak tencereye ilave edin
Sarımsakları ince ince doğrayarak ilave edin
4
Son olarak sirkeyi, karabiberi, yenibaharı, tuzu ilave edin
Defne yapragını ikiye bölerek en üste koyun ve 30 dakika daha pişirin
5
Piştikten sonra defne yapraklarını üzerinden alarak sıcak olarak servis yapın
Yanında pirinç pilavı ya da haşlanmış sebzeler ile servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul