Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli Bonfile Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Bonfile Sarma



Gereçler:


600 gr Dana Bonfile

100 gr Tereyağı

200 gr mantar

100 gr soğan

300 gr havuç

300 gr kabak

5 gr kişniş

5 gr kekik

200 gr brokoli

2 gr toz karabiber, 10 gr tuz 1/2 adet maydanoz



Sos Hollandez Malzemesi:


300 gr Tereyağı

2 adet Pastörize Yumurta

50 gr kuru soğan

10 gr sirke

50 gr sirke

50 gr limon

50 gr ılık su

10 adet tane karabiber



Yapılışı:


Bonfileler 50 gr'lık kesilir İnce şekilde dövülür Diğer tarafta mantar, kuru soğan dilimlenir Kırılmış kişniş, kekik ve tereyağı tavada kavrulur Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz eklenir Bonfilelerin içerisine malzeme konulur ve rulo şeklinde sıkı olarak sarılır Kürdan ile açılmaması için tutturulur Izgara kömür ateşinde pişirilir


Garnitürleri:


Sebzeler değişik şekillerde dekorlanır Kaynar suda haşlandıktan sonra tereyağında sote yapılır Sonra etlerle birlikte tabağa yerleştirilir


Sos Hollandez:


Bir kabın içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatılır ve süzülür Ilık muhafaza edilir Yumurta sarıları çukur kapta benmari usulü çırpılır Ayranı alınmış tereyağı ılık şekilde yavaş yavaş karıştırılan yumurtanın içine yedirilir Sertleşme aşamasında sirke, ılık su, limon suyu damlası verilerek kıvamı ayarlanır Izgara çeşitlenir yanında beğenilen bir sostur






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla