Konu
:
Kişnişli Bonfile Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Kişnişli Bonfile Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişnişli Bonfile Sarma
Gereçler:
600 gr
Dana Bonfile
100 gr
Tereyağı
200 gr
mantar
100 gr
soğan
300 gr
havuç
300 gr
kabak
5 gr
kişniş
5 gr
kekik
200 gr
brokoli
2 gr
toz karabiber, 10 gr
tuz 1/2 adet maydanoz
Sos Hollandez Malzemesi:
300 gr
Tereyağı
2 adet Pastörize Yumurta
50 gr
kuru soğan
10 gr
sirke
50 gr
sirke
50 gr
limon
50 gr
ılık su
10 adet tane karabiber
Yapılışı:
Bonfileler 50 gr'lık kesilir
İnce şekilde dövülür
Diğer tarafta mantar, kuru soğan dilimlenir
Kırılmış kişniş, kekik ve tereyağı tavada kavrulur
Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz eklenir
Bonfilelerin içerisine malzeme konulur ve rulo şeklinde sıkı olarak sarılır
Kürdan ile açılmaması için tutturulur
Izgara kömür ateşinde pişirilir
Garnitürleri:
Sebzeler değişik şekillerde dekorlanır
Kaynar suda haşlandıktan sonra tereyağında sote yapılır
Sonra etlerle birlikte tabağa yerleştirilir
Sos Hollandez:
Bir kabın içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatılır ve süzülür
Ilık muhafaza edilir
Yumurta sarıları çukur kapta benmari usulü çırpılır
Ayranı alınmış tereyağı ılık şekilde yavaş yavaş karıştırılan yumurtanın içine yedirilir
Sertleşme aşamasında sirke, ılık su, limon suyu damlası verilerek kıvamı ayarlanır
Izgara çeşitlenir yanında beğenilen bir sostur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul