Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır



Kuzu Tandır Tarifi - Kuzu Tandır Yapılışı - Kuzu Tandır Nasıl Yapılır - Kuzu Tandır Malzemeleri

2 su bardağı bulgur pilavı

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

3 su bardağı sıcak su

1 adet soğan

Tuz, karabiber

600 gram kuzu kol

1 çorba kaşığı limon suyu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz karabiber kekik


Öncelikle etin her tarafını baharatla, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun Kalın tabanlı bir tencerede etin her tarafını kızartın, daha sonra fırın kabının içine alıp 180 derecedeki fırında 40-50 dakika pişirin İstenirse güveçte de pişirebilirsiniz Bu arada bulgur pilavı için; tencereye tereyağını koyup doğranmış soğanları kavurun Salçayı ve bulguru da ekleyip sıcak suyla 20 dakika pişirin Etleri didikleyip pivavın üzerinde servise sunun



Elif Korkmazel

Alıntı Yaparak Cevapla