Konu
:
Bulgur Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Pilavı Üzerinde Kuzu Tandır
Kuzu Tandır Tarifi - Kuzu Tandır Yapılışı - Kuzu Tandır Nasıl Yapılır - Kuzu Tandır Malzemeleri
2 su bardağı bulgur pilavı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
Tuz, karabiber
600 gram kuzu kol
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber kekik
Öncelikle etin her tarafını baharatla, limon suyu ve zeytinyağı ile ovun
Kalın tabanlı bir tencerede etin her tarafını kızartın, daha sonra fırın kabının içine alıp 180 derecedeki fırında 40-50 dakika pişirin
İstenirse güveçte de pişirebilirsiniz
Bu arada bulgur pilavı için; tencereye tereyağını koyup doğranmış soğanları kavurun
Salçayı ve bulguru da ekleyip sıcak suyla 20 dakika pişirin
Etleri didikleyip pivavın üzerinde servise sunun
Elif Korkmazel
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul